Vragen over mijn noodverlichting accu's

Waarom zou ik een niet-originele noodverlichting accu kopen?

De vervangende noodverlichting accu’s hebben, net zoals vele originele noodverlichting accu’s, 48 maanden (4 jaar) garantie op een autonomietijd van 1 tot 3 uur. De cellen in de accu en de afmetingen van de behuizing zijn identiek aan een originele accu. Echter qua prijsstelling zijn deze zeer interessant.

Vervalt de garantie op mijn noodverlichtingsysteem als ik een niet originele merk accu koop?

Nee, je bent vrij om een vervangende merk accu te kopen voor jouw noodverlichtingsysteem. De garantie vervalt hierbij niet. Onze vervangende accu's zijn allemaal goedgekeurd en voldoen aan alle Europese richtlijnen.

Hoe vaak moeten de noodverlichting accu's van decentrale noodverlichting vervangen worden?

De accu's moeten vervangen worden wanneer na een test blijkt dat de geëiste autonomie (brandt tijd van 1 uur volgens NEN-EN 1838) niet meer wordt gehaald. Volgens de productnorm EN 60598-2-22 moet de fabrikant bij ontwerp van de armatuur en de selectie van de accu ervoor zorgen dat de accu na 4 jaar nog de gewenste autonomie heeft (onder normale bedrijfsomstandigheden). Technisch is het niet te garanderen dat een accu na het 4e jaar nog een volledig jaar aan de autonomie-eis kan voldoen. Dit is sterk afhankelijk van leeftijd, staat van het armatuur en met name omgevingstemperatuur. Daarom adviseren wij om je noodverlichtingsaccu elke 4 jaar te vervangen.

Even geduld...