Welke armaturen moeten permanent branden en wanneer? Gepost op: woensdag 11-01-2017 door noodverlichtingkopen.nl

Welke armaturen moeten permanent branden en wanneer?

Welke armaturen moeten altijd branden?

Conform wettelijke voorschriften moeten alle noodverlichting voorzien van een pictogram continu branden en altijd goed zichtbaar zijn, ook op locaties waar dit wellicht minder wenselijk is zoals, bioscopen en theaters etc. dienen ook deze noodverlichting armaturen continu te branden. Noodverlichting die is voorzien van een pictogram is vluchtrouteaanduiding.

Wanneer moeten de overige armaturen branden?

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen, moet een vluchtrouteaanduiding altijd branden. Vluchtwegverlichting, de noodverlichtingsarmaturen die de vluchtwegen verlichten, branden alleen in geval van een stroomstoring. Anti-paniekverlichting, noodverlichtingsarmaturen die voorzien zijn om paniek te voorkomen in ruimtes waar mensen samenkomen, zoals kantines en vergaderzalen (publieke ruimten betreft groter dan 60 m2), branden alleen in geval van een stroomstoring. Bij verlichting van werkplekken met verhoogd risico branden ook alleen in geval van een stroomstoring, zodat personen, die door het wegvallen van verlichting in een mogelijk gevaarlijke situatie verkeren, voldoende licht hebben om een kritiek proces af te sluiten en aansluitend veilig te vluchten.

Veelgestelde vragen

Er worden ons veel vragen gesteld. In onze blog behandelen wij elke keer een andere vraag. Heb jij ook een vraag? Mail ons gerust jouw vraag of stuur een berichtje via social media #noodverlichtingvraag.

Deel dit artikel