Wat zijn vluchtroute bordjes?

De functie van vluchtrouteverlichting is het verlichten van vluchtwegen en eventuele objecten die de route naar de nooduitgang kunnen verhinderen. Vluchtroute bordjes zijn een essentieel onderdeel van de veiligheid in een gebouw. Het is verplicht om in elk openbaar gebouw een signalering van de nooduitgangen te voorzien. Deze bordjes geven de vluchtroutes aan, waardoor personen zich kunnen oriënteren en de weg weten te vinden naar de dichtstbijzijnde (nood)uitgang om het pand te verlaten.

Goede noodverlichting en de juiste signalering zorgen er voor dat mensen niet in paniek raken en dat er geen onnodige veiligheidsrisico’s ontstaan. De noodzakelijke en vereiste verlichting dient dan zorgvuldig in kaart gebracht te zijn. En met de juiste armaturen uitgevoerd. Uiteraard moeten de vluchtroute bordjes voldoen aan een aantal eisen. Allereerst moeten de bordjes voldoen aan de wettelijke ISO-norm.

Veelgestelde vraag

Er worden ons veel vragen gesteld. In onze blog behandelen wij elke keer een andere vraag. Heb jij ook een vraag? Mail ons gerust jouw vraag of stuur een berichtje via social media.

Deel dit artikel